lørdag 31. desember 2011

Magisk vinterdag under Svartisen

Årets siste dag ble tilbrakt i Mo i Rana. Kalde og klare dager midtvinters bringer med seg et lys som man ikke ser ellers i året. Byen og omkringliggende boligstrøk ligger i en solskygge som varer i flere måneder, men i høyden rett bakenfor skinner sola på mektige topper i Svartisen-massivet. Kombinasjonen av blått kaldt vinterlys og en varm glød på de øverste toppene er magisk, og et stort hav av frostrøyk skaper en nesten eventyrlig stemning.

mandag 5. desember 2011

Desemberidyll ved Ømmervatnet

I de korte dagene i desember setter man ekstra pris på enhver lysstripe som viser seg på himmelen. Denne idyllen ble observert ved Ømmervatnet i Nordland, noen få skritt fra hovedferdselsåren, bedre kjent som E6. Det var fristende å slå seg til ro her med et lite bål, men viktige bålingredienser manglet. En annen gang...


søndag 4. desember 2011

Gåtur til appelsinhaugen

Gåtur til Appelsinhaugen en tidlig ettermiddag. Appelsinhaugen ligger et stykke på vei opp Mofjellet. Fin utsikt over Mo i Rana. Om ønskelig kan man ta en rast i gapahuken som er satt opp her. Venner av småfuglene har hengt opp fuglemater, og sørger visst for jevnlig påfyll av mat også. Meisene trivdes her så det ut til, de var stadig innom materen og forsynte seg av godsakene. Fint å sitte her og skue utover byen i skumringstimen.



lørdag 3. desember 2011

Kulda setter inn

Desember... Snøen har kommet. Det blåser på fjellet. Kuldegrader. Det dannes is, som her ved Raudvatnet øst for Mo i Rana.