lørdag 26. november 2011

Parkering i smult farvann

Orkanen Berit brakte med seg en stormflo som gjorde deler av parkeringsområdet ved Trondheim havn om til et farvann. Her er det bare å ta på seg gummistøvler og vade bortover til parkometeret. Husk å ta med penger! Heldigvis er ikke bølgehøyden så stor.




lørdag 12. november 2011

Tid for mat

I november er det på tide å starte vinterforingen av småfugler. Blåmeiser og kjøttmeiser forsyner seg ivrig av godsakene som dingler utenfor kjøkkenvinduet. Artig å se hvordan de på noenlunde fredelig vis veksler mellom å spise og å vente på tur.






torsdag 10. november 2011

Opplyste bygg og gater i mørket




Kveldsutsikt i Trondheim. Hovedbygget (NTNU) synes godt, det samme gjør St. Olavs Hospital i forgrunnen. Landingsplassen for helikopter er lett å få øye på ovenfra.




Ovenfor framhever Olav Trygvassons gate og Kongens gate seg i mørket. Nede til høyre ses Sandgata og det gamle stasjonsbygget ved Skansen holdeplass.

Trønderhovedstad i måneskinn

Å skue utover en storby i mørket er fascinerende. Tusenvis av lys. Måneskinn som speiler seg over Trondheimsfjorden. En fin kveld å tilbringe i skogen.





Vinduer i novemberlys

Novemberkvelder er mørke, sollyset midt på dagen settes desto mer pris på. Vinduene nedenfor ble funnet på murvegger i Sverres gate i Trondheim. Essensen i det øverste bildet er det fine lyset. I det nederste lurer man på hvem som eventuelt sitter høyt der oppe i vinduet og titter ut på verden. Det ser veldig ensomt ut der oppe, nesten som om det var et fengsel.






lørdag 5. november 2011

Fasader ved sjøkanten

I gamle dager kledde man hus med tre eller stein. Nå for tida kles nye byggverk inn med de merkeligste fasader. Her speiler den lysende fasaden fra et rockemuseum seg i en nymotens hotellfasade. Knipset en lørdags kveld ved Trondheims sjøkant. De mørke diffuse feltene er visstnok vinduer. De guleoransje vinduene som speiler seg nederst hører også heime på muséet, som forøvrig heter Rockheim. Det hele ser nokså abstrakt ut, men er vitterlig hentet fra virkeligheten.


onsdag 2. november 2011

Enda en sykkeltur

I den delen av året som mangler snø, blir det gjerne til at man tar en og annen sykkeltur. Vel, egentlig ganske mange. Denne gangen gikk turen blant annet forbi noen lokale sumpområder ved Rosten i utkanten av Trondheim. Det er høst, og store mengder løv har falt ned. Høstregnet har også satt sitt preg på området.