søndag 31. juli 2011

Flere glimt fra Melfjellet

Noen flere glimt fra Melfjellet. Mektig natur.




Atter slike fjell...

Etter måneder med skogkledde åser i Trøndelag, gjør det godt å få se ordentlige fjell igjen. En times kjøretur fra Mo i Rana ligger Melfjellet, der man rett fra veikanten har panoramautsikt mot noen av tindene i det store fjellmassivet som kalles Svartisen. Noen ganger, og steder, er det nok å nyte synet av fjellene, uten nødvendigvis å måtte streve seg opp på dem. Dette er en slik plass. Dette er ordentlig natur. Her kan man slappe av. Ahh...




onsdag 27. juli 2011

Lysfangst

Har vi noe å lære av at de gulingene, de røde og de hvite lever sammen på moloen, side om side, og tildels infiltrert i hverandre? Kanskje. De ser ut til å ha samme oppgave: å fange mest mulig lys.



Livet på moloen - de hvite

Hvite innbyggere på moloen. Den nederste er nok en pensjonist...



Livet på moloen - de røde

Det er ikke bare gulinger som holder til på moloen, de røde er der også. De lukter bedre, og ser kanskje litt finere ut.



Livet på moloen - gulingene

Gulingene, som sikkert har et vesentlig finere navn, har slått seg ned på moloen på Aldersund havn i Nordland. Gulingene er små og lukter litt rart, men er fine å se på på nært hold.






tirsdag 26. juli 2011

Moro i Nordland

På en rasteplass på Saltfjellet oppdaget vi at noen hatt det moro. Nærmere undersøkelser viste at det var MORO. Det gjenstår å finne de fire andre rasteplassene.








lørdag 16. juli 2011

Falstadskogen

Litt utenom allfarvei i Nord-Trøndelag ligger Falstadskogen, der et av de mørke kapitlene fra andre verdenskrig fant sted. Minnesmerker på det historiske retterstedet vitner om de flere hundre som ufrivillig endte sine liv her under okkupasjonsmaktens styre. Stillheten i skogen står i sterk kontrast til det som en gang hendte her.






fredag 15. juli 2011

M/S Costa Deliziosa i Trondheim

Artig å studere det store cruiseskipet som lå ved kai i Trondheim en julidag. Mange mennesker ombord. Fint skip.









Costa Deliziosa legger til kai

Cruiseskip hører sommeren til. Som et helt flytende samfunn sklir de inn fjorden og bringer på en måte en del av den store verden inn til den trauste trønderhovedstaden. En solfylt julidag tok jeg meg tid til å beskue M/S Costa Deliziosa som kom inn fjorden for å legge til kai. Det å fortøye en slik koloss ser ut til å være et helt lite prosjekt.






lørdag 2. juli 2011

Sommerkveld ved Okkenhaug

Fint kveldslys ved Okkenhaug utenfor Levanger. Sommerstemning.




Munkeby klosterruin

Øst for Levanger ligger ruinene av Munkeby kloster. Stedet er temmelig bortgjemt, inne i skogen et sted nede ved Levangerelva. Ifølge nettressurser ble bruken av klosteret avsluttet flere hundre år før Columbus "oppdaget" Amerika, så her har det ikke vært mye liv og røre på en stund. Plassen var ikke akkurat overfylt med turistbusser denne kvelden, men et par utenlandske bobiler hadde funnet fram hit. Selve stedet var for innestengt og hadde for liten utsikt til at jeg likte det, men steinmurene var fine og se på, særlig når kveldssola skapte litt liv i dem.




Sjøen er for alle

Sjøen er for alle, tenkte de sikkert, kajakkpadlerne som skled stille forbi på vannet rett bak M/S Crown Princess i havneområdet i Trondheim.  Det er noe med proporsjonene her som fascinerer meg.