lørdag 14. april 2012

Skitur til Nasa Silvergruva

Tid for en ny skitur på Saltfjellet, denne gang fra Stokkalia og opp på Nasafjellet, som ligger på grensen mellom Norge og Sverige. Nedenfor er vi på vei opp fjellsiden, og ser tilbake på Bolnatindene og Fiehtarbáhkko (helt til høyre).


Her har vi kommet over på svensk side, hvor vi ser den delen av gruveområdet som er inngjerdet for å hindre at noen ramler ned i hull i bakken. Vinterstid dekker snøen alt, men det kan likevel være greit å holde seg på utsiden.


Ei gammel bu fra 1889 står fremdeles, og kan brukes som nødhytte. Såfremt døra ikke er blokkert av snøen, er det bare å ta seg en tur inn for en rast, og skrive seg i gjesteboka. Solbenken på vestveggen er så godt som dekt av snø, og ikke klar for brukt riktig ennå.


Her har vi fanget noe av lyset som kommer inn et av vinduene, som er lagt av et plexiglasslignende materiale og bare halvveis gjennomsiktig. Det er trivelig å sitte inne og bla i gjesteboka, for å se hvem som var sist innom. Hit gås det både fra norsk og svensk side. Det vil si, på svensk side er det merket "skoterled" hit for de som foretrekker motorisert transport.


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar